Municipi Lector

UN PROGRAMA INNOVADOR DE DINAMITZACIÓ DE LA LECTURA

La iniciativa va sorgir l’any 2005 de la ma de la biblioteca i l’escola pública de la localitat de El Bruc (Barcelona), amb la idea de potenciar i difondre la lectura entre infants i joves de qualsevol municipi. S’adreça a entitats de tota mena, ja siguin públiques o privades, familiars o extrafamiliars, etc.

Aquesta proposta es gestiona a nivell municipal a traves del CONSELL DE LECTURA, que és l’organ encarregat del seguiment de les activitats que s’hi duen a terme, seguiment del programa, gestionar i avaluar les activitats a curt, mitjà i llarg termini, i aplicar els correctius necessaris per a assolir els objectius marcats. Aquest seguiment s’efectua en reunions mensuals en les que hi son presents els representants de totes les entitats que hi participen (AMPAS, Centres Educatius, Biblioteca, ClijCAT i Administració municipal.

Cada municipi programa les activitats que creu i pot tirar endavant (Clubs de lectura, gimcanes literaries, padrins lectors, etc).

L’Administració pública (Ajuntament amb el 60% i Generalitat de Catalunya amb el 40%) doten econòmicament el programa a cada municipi. Es sina un conveni en el que cada part es compromet a recolzar el programa durant un període prou llarg com per veure’n els fruits (mínim 5 anys) i s’ofereixen els medis i la flexibilitat a la plantilla de la biblioca per a poder adequar les seves activitats al programa.

Actualment hi ha tres municipis que ja han signat conveni entre els quals hi ha el nostre (El Bruc, Almenar i Mollerussa) i dos municipis més en procés d’adhesió (Lliçà de Vall i Súria).

Consulteu les activitats programades al nostre municipi a l’apartat “Agenda”.

Per a més informació:

► Presentació Municipi Lector (pdf)

ClijCAT – Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil
Tel. 93 487 45 25